Hakkında yangın kapısı
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
bâtınin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çalışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturulma buyurmak ve herhangi bir arızada giderilmesini sahip olmak önemlidir.
Seçilecek kapı için kapsamlı riziko değerlendirmesi yapıldıktan sonrasında. Lüzumlu medarımaişetaretler ve aydınlatmalar kuruluşlmalıdır.
Binalarda mevcut yangın bapları ve ana bapların kanatı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da mümkün.
Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Görevli servis merdivenlerinin oylumluliği en azca 65 cm olmalıdır. Faziletli katlı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en azca 90 cm, kaçış yolu genişliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı makroliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek karınin tıklayın.
Fevkda dünya alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir gözcü da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın henüz şiddetli bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun süre dayanır ve elan az tamir Yangın Kapısı Fiyatları gerektirir.
Yangın Kapısı Kolu aşağı düz itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Kol kuruluşsında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç duyulan bu aparat epey fonksiyonel ve dört başı mamur olmalıdır.
Kaçış için kullanılmasına izin maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı gestaltlarda Yangın Kapısı 125 mm’ den az mümteni. Her Yangın Merdiveni Kapısı kaçış merdiveninin her iki nezdinde duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.